top of page

Over ons

zorgboerderij de Grus

Zorgboerderij de Grus biedt dagbesteding aan op de boerderij van de Kraanvogel. Op het terrein van circa 13 ha, worden groenten verbouwd en schapen gehouden. Op de boerderij word gewerkt volgens de biologisch dynamische landbouw visie. Dit wordt dan ook aangetoond met het ‘demeter’ keurmerk (https://www.stichtingdemeter.nl/). Dit betekent onder andere dat er niet gewerkt wordt met bestrijdingsmiddelen en dat er zo veel mogelijk wordt gestreefd naar circulaire landbouw.


De groenten krijgen door middel van wisselteelt en mest van eigen eigen bedrijf, een gezonde en rijke voedingsbodem. Zoals er voor de groenten gekeken wordt naar de beste omstandigheden om goed te ontwikkelen wordt dit ook voor de zorgvragers gedaan. De dagbesteding wordt aan de hand van jouw interesses, wensen en doelen ingevuld. De dagelijkse bezigheden zullen o.a. bestaan uit:

  • het onderhouden van het erf en de schuren,

  • het voeren en verzorgen van de schapen,

  • werken in de kruidentuin van de zorgboerderij,

  • meehelpen met het oogsten of planten van groenten,

  • afwegen van groenten en klaarzetten pakketten

  • het klaarmaken en klaarzetten van de gezamenlijke lunch.


Bekijk de foto's op de homepagina voor een sfeerimpressie. Mocht je vragen hebben of een keer willen langskomen, stuur mij gerust een bericht.

Wie ben ik

Mijn naam is Stefanie Schalk. Ik werk, naast mijn werk op de zorgboerderij, als verpleegkundige in een gerontopsychiatrische kliniek. Mijn broer Michiel Schalk heeft een aantal jaar geleden boerderij de Kraanvogel overgenomen. Ik vond dit een erg fijne plek en ging dan ook graag helpen op de boerderij. Boerderij de Kraanvogel ligt op een prachtige locatie op landgoed de Utrecht. Ik merkte dat ik tijdens het werken hier tot rust kwam en met een voldaan en positief gevoel naar huis ging. Gezien mijn zorgachtergrond ontstond al snel het idee dit te gaan delen. Naar verwachting kan ik per begin 2023 dagbesteding gaan aanbieden aan verschillende doelgroepen. Heeft u interesse of vragen mag u altijd contact opnemen. U kunt natuurlijk ook een keer komen kijken.

Neem contact op
Over ons: Over ons
IMG-20180825-WA0000_edited_edited.jpg

Stefanie Schalk

Over ons: Teamleden
bottom of page