top of page

Over ons

Zorgboerderij de Grus

Zorgboerderij de Grus biedt dagbesteding aan op de boerderij van de Kraanvogel. De locatie in Esbeek ligt op ongeveer 15 minuten rijden van Tilburg. De tuinderij is gevestigd op 'Landgoed de Utrecht' een prachtig natuurgebied met bossen, heide en vennen. De tuinderij is circa 13 ha groot en er worden meer dan 40 verschillende soorten groenten geteeld. Deze groenten worden verbouwd voor abonnementhouders die wekelijks een groentenpakket ontvangen. Op de tuinderij wordt gewerkt volgens de biologisch dynamische landbouw visie. Dit betekent onder andere dat er niet gewerkt wordt met bestrijdingsmiddelen en dat er zo veel mogelijk wordt gestreefd naar circulaire landbouw.

De groenten krijgen door middel van wisselteelt en mest van eigen eigen bedrijf, een gezonde en rijke voedingsbodem. Zoals er voor de groenten gekeken wordt naar de beste omstandigheden om goed te ontwikkelen wordt dit ook voor zorgvragers gedaan. De dagbesteding wordt aan de hand van jouw interesses, wensen en doelen ingevuld. Het werk op de tuinderij kan er op gericht zijn je kwaliteiten te ontdekken, een opstapje terug de maatschappij in, maar ook bijvoorbeeld voor het aangaan sociale contacten, bij het zoeken van rust of omgang met stress kan je bij ons terecht. We werken niet met één bepaalde doelgroep, bij ons is iedereen welkom die graag in de buitenlucht is en met groenten aan de slag wil. De dagelijkse bezigheden zullen o.a. bestaan uit:

  • Klusjes in de schuur of op het erf

  • Oogsten, planten of zaaien van groenten, onkruid wieden

  • Schoonmaken en afwegen van groenten

  • Klaarmaken van de gezamenlijke lunch met eigen oogst

Op zorgboerderij de Grus is gekozen voor een kleinschalig aanbod (er zijn maximaal 5 deelnemers in de dagbesteding), naast dat de rust zo gewaarborgd blijft is maatwerk te realiseren.

Bekijk de foto's op de homepagina voor een sfeerimpressie. Mocht je vragen hebben of een keer willen langskomen, stuur mij gerust een bericht.

Voor de gemeenten Hart van Brabant zijn wij aangesloten als aanbieder van OAD (ontwikkelingsgerichte, arbeidsmatige dagbesteding), wij bieden ook begeleiding vanuit de WMO of WLZ via 'coöperatie dichtbijzorg'.

Wie ben ik

Mijn naam is Stefanie Schalk. Ik werk, naast mijn werk op de zorgboerderij, als verpleegkundige in een gerontopsychiatrische kliniek. Mijn broer Michiel Schalk heeft een aantal jaar geleden boerderij de Kraanvogel overgenomen. Ik vond dit een erg fijne plek en ging dan ook graag helpen op de boerderij. Boerderij de Kraanvogel ligt op een prachtige locatie op landgoed de Utrecht. Ik merkte dat ik tijdens het werken hier tot rust kwam en met een voldaan en positief gevoel naar huis ging. Gezien mijn zorgachtergrond ontstond al snel het idee dit te gaan delen. Heeft u interesse of vragen mag u altijd contact opnemen. U kunt natuurlijk ook een keer komen kijken.

Neem contact op
IMG-20170713-WA0020~2.jpg

Stefanie Schalk

bottom of page